- WANTED - WANTED - WANTED - WANTED - WANTED - WANTED -
alphabet.
province.
home.
contact.
soundfiles.
info.
links.
wanted.

Beste muziek liefhebber,

 

Deze grote foto database is een ode aan één van de meest verfrissende muzikale happenings van de afgelopen eeuw in Nederland: De Nederbiet explosie!

Dankzij The Beatles en de daarop volgende invasie van Britse bands als The Rolling Stones, The Animals, The Who, Pretty Things, Yardbirds etc.. vond er een ware explosie plaats van bandjes in alle grote steden maar zelfs in de soms zeer kleine gehuchten kreeg de Biet de jeugd in zijn greep. Vele bandjes schoten als paddestoelen uit de grond en jonge muzikanten zaten vaak in meerdere bands tegelijkertijd. Het was alsof bijna alle teenagers in die tijd deel uitmaakten van een Bietbandje of enorm geobserdeerd waren door de Bietmuziek.

 

Het (uit de hand gelopen) doel van deze site is om te kijken hoe groot deze 60’s Nederbiet scene geweest is aan de hand van foto’s, promokaarten van deze bandjes. Zoals het er nu uitziet, met meer dan 1700 van de bandjes op de site (en het einde is nog niet in zicht), is de doos van Pandora open gegaan en zo te zien het einde is nog lang niet in zicht.

 

Dear music lover,

 

This large foto database is an ode to one the exciting sixties from our last century in The Netherlands: The Nederbeat Explosion!

It began with the invasion of The Beatles followed by many other bands like The Rolling Stones, The Animals, The Who, Pretty Things, Yardbirds etc..  Teenagers started Beatgroups not only in big cities but sometimes also very small towns. It was a widely spread virus as if everybody was in a group or obsessed with the beatmusic.

 

This (out of control) database is the top of what seems to be a GIANT iceberg (or is it Pandora’s Box?) of thousands of Dutch Beatgroups. Now with more than 1700 bands on it and not sure if it ever will be completed.

 

* Nederbiet.nl is a non-commercial site purely made with much love and on a voluntary base!